Eko-groszek jest w 100% biodegradowalny, organiczny, przyjazny dla środowiska i naturalny. Eko-groszek posiada prostą formułę wykonaną z odwodnionego mchu torfowego, wiórków korowych i celulozy. Produkt ten posiada wszystkie zalety tradycyjnego mchu torfowego, ale bez negatywnego wpływu na środowisko.
Eko-groszek jest wytwarzany z suszonych liści, łodyg i strąków grochu. W przeciwieństwie do izolatu i hydrolizatu białka grochu, eko-groszek jest mielony w celu uzyskania równomiernego rozkładu cząstek, który odpowiada mące ryżowej, dlatego może być stosowany w każdym przepisie, który wymaga użycia mąki ryżowej. Eko-groszek jest produktem naturalnym i od dziesięcioleci stosowany jest w klimatyzowaniu szklarni, konserwowaniu nasion i warzyw, a także do dekoracyjnych zastosowań w ogrodzie. Jest wytwarzany z szybko rosnących roślin wodnych, które szybko dostosowują się do różnych warunków klimatycznych. Więcej informacji można znaleźć na tej witrynie https://iresta.com.pl/sklad-opalowy/ekogroszek/.
Eko-groszek jest zrównoważonym produktem, który sekwestruje węgiel, zmniejsza zapotrzebowanie na paliwa kopalne i pomaga zmniejszyć ilość nawozów potrzebnych do uprawy roślin. To także świetna alternatywa dla mąki ryżowej w Twoich przepisach! Eko-groszek jest zrównoważonym produktem, który sekwestruje węgiel, zmniejsza zapotrzebowanie na paliwa kopalne i pomaga zmniejszyć ilość nawozu potrzebnego do uprawy roślin. To także świetna alternatywa dla mąki ryżowej w Twoich przepisach!